la_star-solid la_star-solid la_star-solid la_star-solid la_star-half-alt-solid
Klanten beoordeling 9,2/10

Ik word partner

Meld je aan als partner om in te kunnen loggen als dealer en bestellingen te kunnen toevoegen.

Wie is Hofman Animal Care?

Met meer dan 35 jaar ervaring, een enthousiast en deskundig team en een passie voor dieren is het Twentse familiebedrijf Hofman Animal Care een betrouwbare partner in de dierenbranche.

Ontdek meer dan 8.000 producten in ons assortiment, maak kennis met onze deskundige accountmanagers en binnendienst en blijf op de hoogte van de laatste (product)ontwikkelingen!

Samen zorgen we ervoor dat jouw assortiment altijd relevant en up-to-date is!

Hier staan wij voor:
  • Checkmark 1

    Missie: Het dierenwelzijn en het geluk van diereneigenaren wereldwijd verbeteren.

  • Checkmark 1

    Visie: Innovatieve en duurzame producten ontwikkelen, waarbij de gezondheid en het welzijn van dieren centraal staan.

Ik word partner!

Registreer als partner om in te loggen als dealer en bestellingen toe te voegen
 

Kernwaardes

Innovatief
chevron-down-arrow

Door continu de trends en ontwikkelingen in de markt in de gaten te houden en deze te combineren met de wensen van onze klanten en partners, creëren we relevante producten die naadloos aansluiten op de vragen vanuit de markt. 

 

Duurzaam
chevron-down-arrow

Duurzaamheid is niet meer gewenst, maar noodzakelijk. Milieuvriendelijke verpakkingen, formules met zo min mogelijk milieubelastende stoffen en bewust omgaan met grondstoffen spelen hierbij een belangrijke rol.

Samenwerking
chevron-down-arrow

Wij werken nauw samen met collega’s, klanten, partners en leveranciers. Onze gedeelde passie voor dieren brengt ons samen en zorgt ervoor dat we elkaar continu helpen om te groeien en onszelf verder te ontwikkelen. 

Veiligheid
chevron-down-arrow

Als producent draait alles om de veiligheid van onze formules. Deze producten worden ontwikkeld om het dierenwelzijn te verhogen en moeten 100% veilig zijn voor dier en mens.

Betrokken
chevron-down-arrow

Wij zijn erg betrokken bij de planeet en het dierenwelzijn. Wij streven naar een duurzame bedrijfsvoering en zijn actief bezig onze ecologische voetafdruk te verkleinen.


Zo is het allemaal begonnen

afb7

Terug naar 1987

Gerbert en Hilda Hofman namen Lieve’s / Polypharm over en ging verder onder de naam Hofman – Lieve’s diergeneesmiddelen.

Hoe het begon

Het begon met één bus vol diergeneesmiddelen waarmee Gerbert Hofman diverse markten bezocht om de producten te verkopen. Hilda Hofman hield zich bezig met de boekhouding. ‘s Avonds werden de producten vanuit de opslag in de kelder ingepakt en daarna verzonden naar de klanten.

Afb3

Afb4

Uitbreiding

Gerbert breidde het aantal gebieden uit en nam werknemers aan die verantwoordelijk waren voor een specifiek gebied, zodat Gerbert verder kon met uitbreiden. Elke medewerker bezocht met een eigen bus de agrariërs om ze van agrarische producten te voorzien.

Het eerste bedrijfspand

In 1995 verhuisden Gerbert en Hilda van een bedrijf aan huis naar Enter, waar het eerste echte bedrijfspand gekocht werd. Hier werden onder andere 2 andere bedrijven opgericht namelijk Vet Animal Care (toen nog VTP voor DAP) en Holland Animal Care (toen nog Holland Veterinaire Producten HVP).

Afb2

afb8

Uit het jasje gegroeid

De zaken gingen goed en steeds meer agrarische winkels, dierenartsen, ruitersportwinkels, dierenspeciaalzaken en andere klanten wisten ons bedrijf te vinden en wilden graag onze producten gebruiken om de diergezondheid te verbeteren. Hierdoor verhuisde het bedrijf naar Rijssen, waar ze een groot nieuw bedrijfspand met magazijn lieten bouwen. Dit pand werd in de jaren daarna in 4 verschillende fasen uitgebreid.

Klaar voor internationaal

De zoon van Gerbert en Hilda, Arjan, werkte mee in het bedrijf en hield zich vooral bezig met het bouwen van websites. Deze websites trokken veel nieuwe klanten aan en hielpen het bedrijf verder uit te breiden, ook in het buitenland. De naam werd omgezet van Hofman – Lieve’s diergeneesmiddelen naar Hofman Animal Care, zodat het bedrijf klaar was voor de internationale markt.

Afb5

Afb6

Export in 40 landen

In de tijd dat steeds meer boeren vertrokken naar het buitenland is Hofman Animal Care zich naast de nationale markt, ook gaan richten op de export. Intussen bedient Hofman Animal Care meer dan 40 landen wereldwijd.

Nieuw pand

Op 19 februari 2019 werd het huidige pand in Enter opgeleverd. Vanuit dit pand werken we dagelijks samen om het welzijn van dieren wereldwijd te verbeteren. Benieuwd? Bekijk hier de video van onze nieuwbouw! 

afb9-1

Samen de toekomst in

Als een bescheiden familiebedrijf gestart in 1987, hebben we in de loop der jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt.

Met een team van meer dan 100 toegewijde medewerkers hebben we al vele mijlpalen bereikt en successen gevierd.

Onlangs hebben we gezamenlijk de Open Bedrijvendag Award gevierd met ieder een heerlijk stuk taart op ons bord.

Dit is een moment waarop we trots terugkijken. Samen blijven we bouwen aan een veelbelovende toekomst!

teamfoto